Wilt u sportmasseur worden dan bent u bij ons aan het juiste adres. Al sinds 1968 bieden wij als één van de eerste van Nederland deze opleiding aan!

In de huidige tijd waarin sporten steeds belangrijker wordt is een goede begeleiding en ondersteuning van groot belang. De sportmasseur kan hierin een wezenlijke rol vervullen.

Zo is de sportmasseur de specialist op het gebied van de sportmassage en de sportverzorging. Zowel in de beroepssport als bij de amateurs heeft men meer en meer behoefte aan goed opgeleide sportmasseurs.

De beroepsopleiding tot sportmasseur heeft tot doel u inzicht te geven in de anatomische en fysiologische veranderingen van de sporter, zodat u op verantwoorde wijze gezonde sporters kunt begeleiden.

De mogelijkheden voor bezitters van het diploma sportmassage zijn verschillend. Men kan werkzaam zijn in de sportwereld en/of zich zelfstandig vestigen. Speciaal voor trainers, coaches, leerkrachten in de lichamelijke opvoeding, zweminstructeurs en een ieder die geïnteresseerd is in de sportverzorging, kan het diploma een waardevolle aanvulling betekenen.

– Uitgebreide kennis van de anatomie en fysiologie
– Kennis van de theorie van massage om op verantwoorde wijze de keuze van de handgrepen te kunnen bepalen
– Praktijk sportmassage
– Kennis en inzicht met betrekking tot sporthygiëne
– Onderzoek van de sporter om op verantwoorde wijze te kunnen adviseren, bandageren en/of masseren
– Het bieden van eerste hulp bij sportongevallen
– Het aanleggen en testen van bandages voor de diverse lichaamsdelen
– Kwaliteitszorg
– Het leren maken van een meerdere cliëntendossiers

De praktijk lessen zullen gegeven worden in tweetallen waarbij u op elkaar oefent en maximale aandacht krijgt. Met betrekking tot de theorie lessen zullen deze online plaatsvinden.

In het schooljaar 2021-2022 zullen wij starten met het aanbieden van deze opleiding in prive vorm. 

De opleiding start in oktober 2021 en afhankelijk van uw inzit kan de opleiding binnen een half jaar worden afgerond. Na aanmelding wordt er een online meeting gepland om uitleg te geven over onze werkwijze en tevens zouden wij dan van u willen weten wat uw verwachtingen en mogelijkheden zijn.

De kosten bedragen € 2600,00 per persoon of betaling in 5-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 540, exclusief boeken- en examengeld.

De lessen zullen in onderling overleg plaatsvinden op maandag overdag/avond, dinsdagavond of vrijdag overdag.

Theorielessen: computer met goed werkend internet
Praktijklessen: wit hoeslaken 90 bij 200, twee grote (70 bij 140), vier kleinere witte handdoeken (50 bij 100), twee gastendoekjes en makkelijk zittende praktijk kleding. Wanneer uw duo partner onverhoopt niet aanwezig kan zijn bij de praktijk les(sen) dan dient u zelf voor een geschikt proefpersoon te zorgen. 

Studiemateriaal/boeken van ongeveer € 220,00 voor de sportmassage

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. De opleiding is zo intensief dat een goede motivatie zeer belangrijk is. U dient met ongeveer tien uur thuisstudie per week rekening te houden. Deze opleiding geldt als vooropleiding voor de sporttherapeut.

U kunt examen doen bij het NGS.

De kosten worden door de examinerende instantie bepaald, zie ngsmassage.nl ( 280,00). Ter info: voor het praktijk examen dient u in het bezit te zijn van een geldig reanimatie diploma. Hiervoor kunt u zich apart bij ons aanmelden. 

X