Een massagevorm die in het begin van de jaren ’80 is uitgevonden en ontwikkeld door Christa Veerman. Gebaseerd op de combinatie van een warm water kussen en massage kwam zij na veel onderzoek met een hanteerbaar kussen waarop goede resultaten werden bereikt.

AQAMA massage is een vorm van massage waarbij de cliënt in rugligging op het met warm water gevuld AQAMA kussen ligt. In deze uitgangshouding worden de speciaal ontwikkelde handgrepen voor massage aan de achterzijde van het lichaam gegeven waarbij de hand(en) tussen het kussen en de huid wordt(en) geplaatst. Doordat de spieren en gewrichten warm worden zullen deze makkelijk ontspannen.
Doordat de huid ook warm wordt zal de massage tussenstof gemakkelijk opgenomen worden. Massage aan de voorzijde van het lichaam wordt eveneens in rugligging uitgevoerd. Wil de cliënt zich niet ontkleden, dan kan de AQAMA massage toch plaatsvinden, maar zijn de mogelijkheden beperkt.

Toepassingsmogelijkheden: zowel gezonde mensen (inclusief baby’s en peuters, zie onze speciale workshop) als mensen met bijvoorbeeld gewrichts- en/of spieraandoeningen kunnen zeer goed behandeld worden. Ook bij stress is deze vorm van behandelen een groot succes.


– Korte inleiding over de filosofie
– Theoretische achtergronden van deze techniek
– Indicaties en contra-indicaties
– Het toepassen van de techniek op het gehele lichaam
– Vragen stellen

Deze cursus wordt gegeven in prive vorm. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen (marieke@leffelaar.nl)

De kosten bedragen € 325,00 per persoon inclusief een AQAMA kussen. Een kussen is ook los aan te schaffen voor € 125,00 exclusief verzendkosten. 

 

Wit hoeslaken, een grote en twee kleinere witte handdoeken. 

U dient in het bezit te zijn van het diploma fysiotherapie, diploma sportmassage NESPG, NGS, ACE, ESPO of NESM, het diploma massage en/of massagetechnieken NESPG of het diploma schoonheidsspecialist(e) dat niet ouder dan vijf jaar mag zijn. Indien u kunt aantonen langer in het vakgebied werkzaam te zijn gebleven, kunnen hiervoor uitzonderingen gemaakt worden. Dit laatste geschiedt in overleg met de opleiding.

U ontvangt na afloop een certificaat.

X