Bewegen hoort bij het leven. Alles in en om ons heen is in voortdurende beweging. De cursus bewegingsleer houdt zich vooral bezig met de bewegingen die wij met het oog kunnen waarnemen zoals lopen, strekken, buigen, zitten, staan enz. Het is een uitbreiding en verdieping op de bewegingsleer zoals u reeds bij de massage- of sportmassage opleiding heeft gehad. U bent na deze cursus nog beter in staat normale en daardoor ook afwijkende bewegingen/houdingen te onderkennen en daar op in te spelen. 

bewegingspatronen van de bovenste extremiteiten
– bewegingspatronen van de onderste extremiteiten 
– wervelkolom met de normale mogelijkheden
– vragen stellen

Donderdag 24 september 2020
Donderdag 1 oktober 2020
Donderdag 8 oktober 2020
Donderdag 22 oktober 2020

De cursustijden zijn van 09.00 – 14.00 uur.

De kosten bedragen € 560,00 per persoon of betaling in 3-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 215,00.

Minimale groepsgrootte is 4 personen. 

Wit hoeslaken, een grote en twee kleinere witte handdoeken. 

Verplicht studieboek Bewegingsleer, ‘Anatomie van de beweging’, auteur B. Calais-Germain, Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. Prijs ongeveer € 56,00.

U dient in het bezit te zijn van het diploma sportmassage NESPG, NGS, ACE, ESPO of NESM, massage en/of massagetechnieken NESPG. Indien u kunt aantonen langer in het vakgebied werkzaam te zijn gebleven, kunnen hiervoor uitzonderingen gemaakt worden. Dit laatste geschiedt in overleg met de opleiding.

Tijdens de cursus vindt er toetsing van uw kennis plaats. U ontvangt indien u 90% van alle lessen heeft gevolgd en met goed gevolg de schriftelijke en eventuele praktische eindtoets heeft afgesloten, (in overleg met de docent(en)) een opleidingscertificaat. Mocht u zakken voor de eindtoets dan is het mogelijk om deze tijdens de eerst volgende cursus te herkansen.

X