Wanneer jij in de sport werkzaam wil zijn is een van de belangrijkste taken voorkomen dat er een blessure zal ontstaan. Belangrijk hierbij is te onderkennen welke blessures veel voorkomen bij een bepaald gewricht en nagaan wat provocerende factoren zijn voor de sporter die bij jou komt voor advies/behandeling.

Om dit optimaal te kunnen is kennis en inzicht nodig van belasting en belastbaarheid hierbij is het van belang zowel de fysieke als de mentale belasting in de gaten te houden. Er zal tijdens deze cursus gekeken worden naar de gewrichten/spieren met de verschillende blessures en op welke wijze geadviseerd en behandeld kan worden.

– Wat is preventie?
– Welke vormen van preventie zijn er?
– Indicaties en contra- indicaties
– Praktische mogelijkheden om toe te passen zoals taoen en bandageren, voorlichting en massage
– Gericht op de meest voorkomende blessures

Dinsdag 20 oktober 2020
Dinsdag 3 november 2020
Dinsdag 17 november 2020
Dinsdag 1 december 2020
Dinsdag 15 december 2020
Dinsdag 12 januari 2021

De cursustijden zijn van 09.15 – 12.30 uur.

De kosten bedragen € 513,00 per persoon of betaling in 3-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 187,00 inclusief tape..

Wit hoeslaken, een grote en twee kleinere witte handdoeken. 

Verplicht studieboek Blessurepreventie, ‘Onderzoek en behandeling van sportblessures van de onderste extremiteit’, auteur K. van Nugteren en D. Winkel, Uitgeverij  Bohn Stafleu van Loghum Prijs ongeveer  € 45,00.

U dient in het bezit te zijn van het diploma sportmassage NESPG of NGS, massage en/of massagetechnieken NESPG. Indien u kunt aantonen langer in het vakgebied werkzaam te zijn gebleven, kunnen hiervoor uitzonderingen gemaakt worden. Dit laatste geschiedt in overleg met de opleiding.

Tijdens de cursus vindt er toetsing van uw kennis plaats. U ontvangt indien u 90% van alle lessen heeft gevolgd en met goed gevolg de schriftelijke en eventuele praktische eindtoets heeft afgesloten, (in overleg met de docent(en)) een opleidingscertificaat. Mocht u zakken voor de eindtoets dan is het mogelijk om deze tijdens de eerst volgende cursus te herkansen.

X