Een Hot-stone massage is een massagevorm waarbij gewerkt wordt met warme en eventueel koude stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt ligt om en nabij de 45 graden.
Om de stenen op te warmen en op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt, de stenen liggen daarbij in het water. De Hot-stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

Eerst worden er een aantal stenen op het lichaam gelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Ook wordt met de blote hand gewerkt alsmede indien noodzakelijk en gewenst met koude stenen. Door de combinatie van warmte, beweging (thermodynamica) en druk kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt.

Een Hot-stone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan helpen het lichaam meer in balans te brengen.


– Korte uitleg over de Hot-stone massage
– Indicaties en contra-indicaties
– Hygiëne m.b.t. tot het gebruik van de stenen
– Invloed van de stenen en de warmte op het lichaam
– Massage van het gehele lichaam

Deze cursus wordt gegeven in prive vorm. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen (marieke@leffelaar.nl)

De kosten bedragen € 115,00 per persoon inclusief gebruik van de stenen en studiemateriaal.

Wit hoeslaken, een grote en twee kleinere witte handdoeken. Gemakkelijk zittende kleding en grote sokken om stenen in te plaatsen. 

U dient bekend te zijn met de klassieke massagehandgrepen van het gehele lichaam.

U ontvangt na afloop een certificaat.

X