Sedert de opkomst van de mobiele telefoon en de computer is de geestelijke belasting sterk toegenomen en de fysieke belasting bij sommige tot het nulpunt gedaald. Dit heeft tot gevolg dat steeds meer mensen jong en oud kampen met stress klachten maar ook met fysieke klachten. Om dit een halt toe te roepen wordt sport heel erg gepromoot, maar door onze 50 jarige ervaring weten wij ook dat massage hierbij een hele goede manier is om lichaam en geest weer in balans te krijgen.

De masseur wordt dus gezien als de persoon, die spanningen en eventueel opkomende problemen kan helpen kanaliseren en begeleiden.
In de afgelopen 50 jaar zijn duizenden cursisten u voorgegaan en hebben met goed gevolg de opleiding afgerond. Zij zijn een eigen praktijk begonnen en/of hebben zich verder gespecialiseerd en ontwikkeld in de door hen gewenste richting zoals die van massagetherapeut. Het doel van de beroepsopleiding tot masseur is u een gedegen basis te geven om u als masseur te kunnen profileren.

Uniek! Tevens bieden wij u de mogelijkheid om de massage en sportmassage opleiding op MBO-niveau in één schooljaar af te ronden. 

Na het afronden van de opleiding massage heeft u uiteraard de mogelijkheid om u in allerlei richtingen verder te scholen zoals in de richting tot massagetherapeut of tot sporttherapeut als u naast de massage ook de sportmassage heeft gevolgd!!

Bent u dus op zoek naar een gedegen opleidingscentrum dan bent u bij ons aan het juiste adres!

– Uitgebreide kennis van de anatomie en fysiologie
– Kennis en inzicht van de theorie van de massage om op verantwoorde wijze de keuze van de handgrepen te bepalen
– Praktijk massage
-Meridiaanleer en oosterse filosofie
– Bindweefselonderzoek
– Het toepassen van gericht onderzoek en het samenstellen van een behandelplan
– Basale praktijk gerichte EHBO

Als u naast de massage ook de sportmassage opleiding volgt dan krijgt u nog de volgende lessen:
– Kennis en inzicht met betrekking tot sporthygiëne
– Onderzoek van de sporter om op verantwoorde wijze te kunnen adviseren, bandageren en/of masseren
– Het bieden van eerste hulp bij sportongevallen
– Het aanleggen en testen van bandages voor de diverse lichaamsdelen

De opleiding start in de derde week van september 2021 en u krijgt wekelijks les op de maandag en/of de dinsdagavond van 19.15 – 22.00 uur gedurende de maanden september-mei (behoudens vakanties). 

De kosten bedragen € 1250,00 per persoon of betaling in 5-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 266,00, exclusief boeken- en examengeld. Als u massage en sportmassage tegelijk volgt dan betaalt u slechts € 1995,00 per persoon of betaling in 8-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 266,00.

Minimale groepsgrootte is 8 personen. 

Theorielessen: schrijfbenodigdheden
Praktijklessen: wit hoeslaken 90 bij 200, twee grote (70 bij 140), vier kleinere witte handdoeken (50 bij 100), twee gastendoekjes en makkelijk zittende praktijk kleding

Studiemateriaal/boeken van ongeveer € 210,00 voor de massage.

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. De opleiding is zo intensief dat een goede motivatie zeer belangrijk is. U dient met ongeveer tien uur thuisstudie per week rekening te houden. Deze opleiding geldt als vooropleiding voor de massagetherapeut.

U kunt examen doen bij de NESPG. De kosten worden door de examinerende instantie bepaald, zie www.nespg.nl (€ 188,00 voor theorie en praktijk). Ter info: voor het praktijk examen dient u in het bezit te zijn van een geldig reanimatie diploma, de kosten hiervoor bedragen € 80,00.

X