Sedert de opkomst van de mobiele telefoon en de computer is de geestelijke belasting sterk toegenomen en de fysieke belasting bij sommige tot het nulpunt gedaald. Dit heeft tot gevolg dat steeds meer mensen jong en oud kampen met stress klachten maar ook met fysieke klachten. Om dit een halt toe te roepen wordt sport heel erg gepromoot, maar door onze 50 jarige ervaring weten wij ook dat massage hierbij een hele goede manier is om lichaam en geest weer in balans te krijgen.

De masseur wordt dus gezien als de persoon, die spanningen en eventueel opkomende problemen kan helpen kanaliseren en begeleiden.
In de afgelopen 50 jaar zijn duizenden cursisten u voorgegaan en hebben met goed gevolg de opleiding afgerond. Zij zijn een eigen praktijk begonnen en/of hebben zich verder gespecialiseerd en ontwikkeld in de door hen gewenste richting zoals die van massagetherapeut. Het doel van de beroepsopleiding tot masseur is u een gedegen basis te geven om u als masseur te kunnen profileren.

– Uitgebreide kennis van de anatomie en fysiologie
– Kennis en inzicht van de theorie van de massage om op verantwoorde wijze de keuze van de handgrepen te bepalen
– Praktijk massage
-Meridiaanleer en oosterse filosofie
– Bindweefselonderzoek
– Het toepassen van gericht onderzoek en het samenstellen van een behandelplan
– Basale praktijk gerichte EHBO

In het schooljaar 2021-2022 zullen wij helaas niet starten met de opleiding. 

Theorielessen: schrijfbenodigdheden
Praktijklessen: wit hoeslaken 90 bij 200, twee grote (70 bij 140), vier kleinere witte handdoeken (50 bij 100), twee gastendoekjes en makkelijk zittende praktijk kleding

Studiemateriaal/boeken van ongeveer € 210,00 voor de massage.

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. De opleiding is zo intensief dat een goede motivatie zeer belangrijk is. U dient met ongeveer tien uur thuisstudie per week rekening te houden. Deze opleiding geldt als vooropleiding voor de massagetherapeut.

U kunt examen doen bij de NESPG. De kosten worden door de examinerende instantie bepaald, zie www.nespg.nl (€ 188,00 voor theorie en praktijk). Ter info: voor het praktijk examen dient u in het bezit te zijn van een geldig reanimatie diploma, de kosten hiervoor bedragen € 80,00.

X