Medical Taping komt van oorspong uit Japan, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam.
De tape activeert het zenuwstelsel, ondersteunt de spieren, bevordert de circulatie en het lymfesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen. Tevens kan het ook pijnvermindering geven en helpen bij houdingscorrecties en klachten door overbelasting. Daarnaast kan het ook gebruikt worden bij verschillende aandoeningen. Zoals hoofdpijn, hooikoorts en vochtophopingen (oedeem).

Bij deze functionele aanpak wordt een neuroreflectoire mechanisme gecombineerd met mechanische sturing. Het verschil tussen de gewone sporttape en de medical tape ligt in het feit dat de tape rekbaar is tot 130-140% van de oorspronkelijke lengte.
Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen.  De medical tape is juist gericht op het ondersteunen van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.


– Uitleg en achtergrond Medical Taping
– Indicaties en contra-indicaties
– Spier technieken (het toniseren en detoniseren van de spieren)
– Ligament technieken
– Beïnvloeding van de eindstand
– Pijnpunten / Triggerpoints

Maandag 1 en 15 februari 2021 van 09.00 – 12.30 uur basis cursus.
Maandag 12 en 19 april 2021 van 09.00 – 12.30 uur vervolg cursus.

De kosten bedragen € 225,00 per persoon per cursus inclusief gebruik van tape. Indien u zich gelijktijdig inschrijft voor beide cursussen dan zijn de kosten € 410,00 per persoon.

Minimale groepsgrootte is 4 personen.

Wit hoeslaken, een grote en twee kleinere witte handdoeken, korte broek en t-shirt. 

Verplicht studieboek Medical Taping, ‘Medical Taping Concept’, auteur J. Sijmonsma, Uitgeverij Verhaag Drukkerij BV. Prijs ongeveer € 30,50.

U dient in het bezit te zijn van het diploma fysiotherapie, het diploma sportmassage NESPG, NGS, ACE, ESPO of NESM, het diploma massage en/of massagetechnieken NESPG dat niet ouder dan vijf jaar mag zijn. Indien u kunt aantonen langer in het vakgebied werkzaam te zijn gebleven, kunnen hiervoor uitzonderingen gemaakt worden. Dit laatste geschiedt in overleg met de opleiding.

Tijdens de cursus vindt er toetsing van uw kennis plaats. U ontvangt indien u 90% van alle lessen heeft gevolgd en met goed gevolg de schriftelijke en eventuele praktische eindtoets heeft afgesloten, (in overleg met de docent(en)) een opleidingscertificaat. Mocht u zakken voor de eindtoets dan is het mogelijk om deze tijdens de eerst volgende cursus te herkansen.

X