Mensen hebben steeds meer last van stressklachten. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door het gebrek aan fysieke maar vooral geestelijke ontspanning. Gedachten die in het hoofd blijven malen worden vertaald in fysieke spanningen. Tijdens de opleiding tot Mindfulness MassageTherapeut zullen verschillende technieken aangereikt worden om de cliënt optimaal te begeleiden in het proces van ontspanning, waardoor makkelijker gereageerd kan worden in het hier en nu.

De opleiding is er op gericht om kennis, kunde en begrip te krijgen over energie, ademhaling, visualisatie, aanraken, tasten, masseren en gesprekstechnieken. Dit alles komt samen in het speciaal behandelen van de cliënt waarbij het veranderingsproces van de cliënt centraal staat.

Deze opleiding is uniek in Nederland omdat u op HBO-niveau alle kennis en kunde aangereikt krijgt om als therapeut te kunnen werken.

De inhoud van de opleiding Mindfulness MassageTherapeut bestaat uit de volgende onderdelen:
– Ademhaling en visualisatie training 
– Behandeltraining
– Communicatie vaardigheden inclusief haptonomie
– Meridiaanleer
– Mindfullmassage

De opleiding wordt nog gepland voor het najaar.

De kosten bedragen € 1350,00 per persoon of betaling in 6-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 240,00, exclusief boeken- en examengeld.

Minimale groepsgrootte is 6 personen.

Verplicht boek Mindfulness MassageTherapeut, ‘Masseren is Communiceren’, auteur C. van Veen-Veerman, Uitgeverij Elmaco.
Prijs ongeveer € 43,00.

Wit hoeslaken, een grote en twee kleinere witte handdoeken korte broek en t-shirt.

U dient in het bezit te zijn van het diploma fysiotherapie of het diploma sportmassage NESPG, NGS, ACE, ESPO of NESM of het diploma massage NESPG dat niet ouder dan vijf jaar mag zijn. Indien u kunt aantonen langer in het vakgebied werkzaam te zijn gebleven, kunnen hiervoor uitzonderingen gemaakt worden. Dit laatste geschiedt in overleg met de opleiding.

Ter afronding van de jaaropleiding dient u een portfolio te maken waarin zich drie uitgewerkte cliënten verslagen bevinden. Dit portfolio zal tijdens de laatste lessen worden besproken en beoordeeld. Tevens doet u een praktijk examen, hier zijn aparte kosten aan verbonden namelijk € 85,00.
Tussentijds zullen er ook toetsen plaatsvinden om diversen onderdelen af te ronden, deze kosten zijn inbegrepen in het opleidingsgeld. 

Aanvraag voor een NGS accreditatie is ingediend. Wij moeten de goedkeuring van het NGS af.

X