De leer over de meridianen is al duizenden jaren oud en is voor het eerst opgeschreven in China.
Door de meridianen stroomt energie wat gezien kan worden als een stromende rivier met hier en daar een aftakking. Deze aftakking gaat naar het bijbehorende orgaan. Wanneer ‘de rivier’ ongehinderd kan stromen is het lichaam in balans, maar op het moment dat er ergens een blokkade aanwezig is zal er een disbalans ontstaan. Deze disbalans kan de oorzaak zijn van klachten.

Op de meridianen liggen energiepunten (acupunctuurpunten) waar de energie specifiek beïnvloed kan worden. Naast meridianen zijn er ook chakra’s in het lichaam, door deze chakra’s stroomt ook energie. Zowel meridianen als chakra’s kunnen beïnvloed worden als er ergens een energieophoping zit. 

De energie in de meridiaan is op een aantal manieren te beïnvloeden;

Eén van de manieren is door de meridiaan te strijken in een bepaalde richting, ook kan rechtstreeks het acupunctuurpunt beïnvloed worden m.b.v. een naald (acupunctuur), massage (acupressuur), warmte, stenen, kleuren of met muziektrillingen.

Andere manieren om de energie in ons lichaam in balans te krijgen/houden zijn onder andere: Beweging, voeding, kruiden, ademhalingsoefeningen of meditatie.

– Oosterse filosofie
– Kennis van de meridianen
– Hoe de kennis te gebruiken
Aura en chakra’s

Donderdag 26 november 2020
Donderdag 10 december 2020
Donderdag 7 januari 2021
Donderdag 21 januari 2021

De cursustijden zijn van 09.00 – 14.00 uur.

De kosten bedragen € 560,00 per persoon of betaling in 3-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 200,00.

Minimale groepsgrootte is 4 personen.

Wit hoeslaken, een grote en twee kleinere witte handdoeken, korte broek en t-shirt. 

Verplicht boek Meridiaanleer, ‘Masseren is Communiceren’, auteur C. van Veen-Veerman, Uitgeverij Elmaco. Prijs ongeveer € 43,00.

U dient in het bezit te zijn van het diploma fysiotherapie, het diploma sportmassage NESPG, NGS, ACE, ESPO of NESM, het diploma massage en/of massagetechnieken NESPG dat niet ouder dan vijf jaar mag zijn. Indien u kunt aantonen langer in het vakgebied werkzaam te zijn gebleven, kunnen hiervoor uitzonderingen gemaakt worden. Dit laatste geschiedt in overleg met de opleiding.

Tijdens de cursus vindt er toetsing van uw kennis plaats. U ontvangt indien u 90% van alle lessen heeft gevolgd en met goed gevolg de schriftelijke en eventuele praktische eindtoets heeft afgesloten, (in overleg met de docent(en)) een opleidingscertificaat. Mocht u zakken voor de eindtoets dan is het mogelijk om deze tijdens de eerst volgende cursus te herkansen.

X