De oorsprong van onze opleiding ligt bij de Academie voor Fysiotherapie Leffelaar. Deze Academie had tijdens de periode dat fysiotherapie nog niet onder het Ministerie van Onderwijs viel (1950) al een goede reputatie opgebouwd. Dit was te danken aan de inzet en filosofie van zijn oprichter de heer E.G. Leffelaar. In 1968 startte de heer E.G. Leffelaar eveneens met de opleiding Sportmassage. In 1974 werd de opleiding Sportmassage overgenomen door Christa Veerman. Zij was afgestudeerd aan de Academie Fysiotherapie Leffelaar en tevens een 1e graads (Min. van Onderwijs) bevoegd docent fysiotherapie met als specialisatie massagevormen.

Sinds Christa Veerman de opleiding overgenomen heeft zijn er vele cursussen en modules bijgekomen: massage, haptische massage (ontwikkeld door Christa Veerman), voetreflexzonemassage (als één van de eerste in Nederland), blessurepreventie, haptonomie, AQAMA massage (door Christa Veerman uitgevonden), bindweefselmassage, manuele lymfedrainage, meridiaanleer en werken met etherische oliën. Omdat de vraag naar een afgeronde meerjarige opleiding steeds sterker werd, werd met ingang van het schooljaar 1998/1999 – de opleiding (op HBO-niveau) tot therapeut gestart. De opleiding is, met de juiste vooropleiding, op dit moment zo ingericht dat hij in 1 jaar afgerond kan worden. Dit is uniek in Nederland. Het onderwijskundige aspect van de opleidingen staan onder supervisie van Christa Veerman.

In 2003 heeft Marieke van Veen haar intrede gemaakt in het bedrijf. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en geeft daarnaast ook invulling aan verschillende lessen.

Naast Christa en Marieke is er een heel team van kundige docenten. Het team bestaat uit fysiotherapeuten, verpleegkundigen, hypnotherapeuten, schoonheidsspecialisten, acupuncturisten, sportmasseurs, voetreflexzonetherapeute. Wij zijn er trots op zo een deskundig team te hebben en altijd op hun vakkundigheid te kunnen rekenen.

Christa Veerman

Marieke van Veen

X