Sinds de laatste 50 jaar vinden de oosterse geneesmethoden hun weg in de westerse landen. Natuurlijke geneeswijzen zoals acupunctuur, fytotherapie en homeopathie worden steeds meer geaccepteerd en met zeer grote regelmaat toegepast in Amerika en Europa.

Onder deze methoden valt shiatsu op als één van de meest praktische, simpele en toch effectieve methoden. Shiatsu, letterlijk vertaalt, betekent ‘vinger- of duimdruk’. Het is een Japanse massagetechniek waarbij men vooral gebruik maakt van de duimen. Dit houdt in dat de shiatsu masseur door druk, reacties en veranderingen in het lichaam van de cliënt teweeg kan brengen. Waardoor deze in staat gesteld wordt om te ontspannen en de energie beter te laten doorstromen. Door het geven van de behandeling wordt de cliënt in staat gesteld om zijn immuunsysteem te verbeteren waardoor de kans op het ontstaan van ziektes verminderd.

De door ons ontwikkelde behandeling is zowel op botten, pezen, spieren, bloedvaten, lymfevaten, zenuwstelsel, meridianen als op de psyche gericht.


– Korte uitleg over de filosofie
– Theoretische achtergronden van de shiatsu techniek
– Kennis en aanleren van de shiatsu technieken
– Toepassen shiatsu techniek op het gehele lichaam
– Het op de massagetafel én eventueel ook op de grond werken

De workshop wordt gegeven in prive vorm. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen (marieke@leffelaar.nl)

De kosten bedragen € 560,00 per persoon inclusief studiemateriaal of betaling in 3-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 200,00.

Wit hoeslaken, een grote en twee kleinere witte handdoeken. Gemakkelijk zittende kleding. 

U dient in het bezit te zijn van het diploma fysiotherapie, het diploma sportmassage NESPG, NGS, ACE, ESPO of NESM, het diploma massage en/of massagetechnieken NESPG dat niet ouder dan vijf jaar mag zijn. Indien u kunt aantonen langer in het vakgebied werkzaam te zijn gebleven, kunnen hiervoor uitzonderingen gemaakt worden. Dit laatste geschiedt in overleg met de opleiding.

Tijdens de module vindt er toetsing van uw kennis plaats. U ontvangt indien u 90% van alle lessen heeft gevolgd en met goed gevolg de schriftelijke en eventuele praktische eindtoets heeft afgesloten, (in overleg met de docent(en)) een opleidingscertificaat. Het certificaat van deze module is vijf jaar geldig voor het vak shiatsu zoals dat wordt gegeven voor de opleiding massage- en sporttherapeut. Mocht u zakken voor de eindtoets dan is het mogelijk om deze tijdens de eerst volgende cursus te herkansen.

X