Wilt u sportmasseur worden dan bent u bij ons aan het juiste adres. Al sinds 1968 bieden wij als één van de eerste van Nederland deze opleiding aan!

In de huidige tijd waarin sporten steeds belangrijker wordt is een goede begeleiding en ondersteuning van groot belang. De sportmasseur kan hierin een wezenlijke rol vervullen.

Zo is de sportmasseur de specialist op het gebied van de sportmassage en de sportverzorging. Zowel in de beroepssport als bij de amateurs heeft men meer en meer behoefte aan goed opgeleide sportmasseurs.

De beroepsopleiding tot sportmasseur heeft tot doel u inzicht te geven in de anatomische en fysiologische veranderingen van de sporter, zodat u op verantwoorde wijze gezonde sporters kunt begeleiden. Behandelingen met een therapeutisch doel mogen uitsluitend door een fysiotherapeut uitgevoerd worden.

De mogelijkheden voor bezitters van het diploma sportmassage zijn verschillend. Men kan werkzaam zijn in de sportwereld en/of zich zelfstandig vestigen. Speciaal voor trainers, coaches, leerkrachten in de lichamelijke opvoeding, zweminstructeurs en een ieder die geïnteresseerd is in de sportverzorging, kan het diploma een waardevolle aanvulling betekenen.

Uniek! Tevens bieden wij u de mogelijkheid om de sportmassage en massage opleiding op MBO-niveau in één schooljaar af te ronden. 

Na het afronden van de opleiding sportmassage heeft u uiteraard de mogelijkheid om u in allerlei richtingen verder te scholen zoals in de richting tot sporttherapeut of tot massagetherapeut als u naast de sportmassage ook de massage heeft gevolgd!!

– Uitgebreide kennis van de anatomie en fysiologie
– Kennis van de theorie van massage om op verantwoorde wijze de keuze van de handgrepen te kunnen bepalen
– Praktijk sportmassage
– Kennis en inzicht met betrekking tot sporthygiëne
– Onderzoek van de sporter om op verantwoorde wijze te kunnen adviseren, bandageren en/of masseren
– Het bieden van eerste hulp bij sportongevallen
– Het aanleggen en testen van bandages voor de diverse lichaamsdelen

Als u naast de sportmassage ook de massage opleiding volgt dan krijgt u nog de volgende lessen:
– Meridiaanleer en oosterse filosofie
– Bindweefselonderzoek
– Het toepassen van gericht onderzoek en het samenstellen van een behandelplan
– Praktijk massage

De opleiding start in de derde week van september 2021 en u krijgt wekelijks les op de maandag en/of de dinsdagavond van 19.15 – 22.00 uur gedurende de maanden september-mei (behoudens vakanties). 

De kosten bedragen € 1250,00 per persoon of betaling in 5-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 266,00, exclusief boeken- en examengeld. Als u sportmassage en massage tegelijk volgt dan betaalt u slechts € 1995,00 per persoon of betaling in 8-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 266,00.

Minimale groepsgrootte is 8 personen.

Theorielessen: schrijfbenodigdheden
Praktijklessen: wit hoeslaken 90 bij 200, twee grote (70 bij 140), vier kleinere witte handdoeken (50 bij 100), twee gastendoekjes en makkelijk zittende praktijk kleding. 

Studiemateriaal/boeken van ongeveer € 220,00 voor de sportmassage

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. De opleiding is zo intensief dat een goede motivatie zeer belangrijk is. U dient met ongeveer tien uur thuisstudie per week rekening te houden. Deze opleiding geldt als vooropleiding voor de sporttherapeut.

U kunt examen doen bij de NESPG. Tevens kunt u examen doen bij het NGS, echter moet u dan wel een aantal privé lessen volgen om alle vaardigheden voor het NGS examen af te ronden. Mocht u lid willen worden van het NGS dan kunt u daar ook terecht met een diploma van de NESPG.

De kosten worden door de examinerende instantie bepaald, zie www.nespg.nl (€ 188,00 voor theorie en praktijk) of www.sportverzorgingngs.nl ( 250,00). Ter info: voor het praktijk examen dient u in het bezit te zijn van een geldig reanimatie diploma, de kosten hiervoor bedragen € 80,00.

X