Als eerste in Nederland zijn wij begonnen met de erkende opleiding sporttherapeut. Wij zijn er trots op dat wij weer een uniek concept kunnen aanbieden en wel het volgen van de opleiding sporttherapeut in 1 jaar en tevens is het mogelijk om in datzelfde jaar de opleiding massagetherapeut te volgen.

Er is op het moment zeer veel behoefte aan deskundige begeleiding bij sporters. Er wordt veel en intensief getraind waarbij het individu zijn grenzen soms overschrijdt. De meeste sporters hebben na blessure de neiging om te snel weer volop mee te doen terwijl ze daar (nog) niet aan toe zijn.
Juist in het traject tussen volledige genezing en weer geheel mee kunnen doen wordt deskundige begeleiding vaak gemist. Ook het helpen bij het versnellen van de genezing van blessures is een onderdeel dat soms verwaarloosd wordt. De sporttherapeut is de aangewezen persoon om deze sporters te begeleiden.

Tijdens deze jaaropleiding leert u alles wat nodig is om als sporttherapeut aan de slag te gaan. Deze opleiding is uniek in Nederland omdat u op HBO-niveau alle kennis en kunde aangereikt krijgt om als therapeut te kunnen werken.

De inhoud van de opleiding sporttherapeut bestaat uit de volgende onderdelen:
– Bewegingsleer
– Blessurepreventie
– Communicatieve vaardigheden inclusief haptonomie
– Manuele Lymfedrainage
– Medical Taping basis
– Onderzoeken en behandelen
– Voeding
– Voetreflexzonemassage

De opleiding wordt nog gepland voor in het najaar. 

De kosten bedragen € 2495,00 per persoon of betaling in 8-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 326,00, exclusief boeken- en examengeld.

Als u de massagetherapeut en sporttherapeut tegelijk volgt dan betaalt u slechts € 3795,00 per persoon of betaling in 8-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 490,00 (het tegelijk volgen van de opleidingen is alleen mogelijk bij voldoende aanmeldingen).

Minimale groepsgrootte is 6 personen.

De volgende boeken dient u in het bezit te hebben:

– Bewegingsleer, ‘Anatomie van de beweging’, auteur B. Calais-Germain, Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. Prijs ongeveer € 56,00.
– Blessurepreventie, ‘Onderzoek en behandeling van sportblessures van de onderste extremiteit’, auteur K. van Nugteren en D. Winkel, Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum Prijs ongeveer € 45,00.
– Manuele Lymfedrainage, ‘ Leerboek voor de manuele lymfedrainage’, auteur W. Hoogkamer, Uitgeverij Container. Prijs ongeveer € 29,95.
– Medical Taping, ‘Medical Taping Concept’, auteur J. Sijmonsma, Uitgeverij Fysionair. Prijs ongeveer € 42,95.

Wit hoeslaken, een grote en twee kleinere witte handdoeken korte broek en t-shirt.

U dient in het bezit te zijn van het diploma fysiotherapie of het diploma sportmassage NESPG of NGS dat niet ouder dan vijf jaar mag zijn. Indien u kunt aantonen langer in het vakgebied werkzaam te zijn gebleven, kunnen hiervoor uitzonderingen gemaakt worden. Dit laatste geschiedt in overleg met de opleiding.

Ter afronding van de jaaropleiding dient u een portfolio te maken waarin zich drie uitgewerkte cliënten verslagen bevinden. Dit portfolio zal tijdens de laatste lessen worden besproken en beoordeeld. Tevens doet u een praktijk examen, hier zijn aparte kosten aan verbonden namelijk € 85,00.
Tussentijds zullen er ook toetsen plaatsvinden om diversen onderdelen af te ronden, deze kosten zijn inbegrepen in het opleidingsgeld. 

Wil je in aanmerking komen voor vergoedingen dan dien je aanvullend de Medische basiskennis op HBO-niveau te volgen (extern). Tevens dient u aan het einde van het opleidingstraject in het bezit te zijn van een geldig reanimatie diploma. Het diploma sporttherapeut is erkend door de KTNO en bezitters kunnen zich aansluiten bij de beroepsvereniging BATC. De behandelingen van de geaccrediteerde therapeuten worden door de zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

X