In de jaren tachtig is de stoelmassage overgewaaid uit Amerika. Door deze massagevorm wordt voor velen de drempel om kennis te maken met massage verlaagd, omdat de behandeling wordt gegeven over en door de kleren heen en zonder massage tussenstof. 

De cliënt wordt behandeld op de speciaal voor deze massage ontworpen stoel. De behandeling bestaat uit een massage van het bijna het gehele lichaam. Als enige opleiding in Nederland masseren wij ook de benen wat ervoor zorgt dat spanningen makkelijker uit het hoofd weg kunnen trekken.

Deze vorm van massage is erg populair omdat zij gemakkelijk op iedere plek uitgeoefend kan worden. Zo ook bij bedrijven is het een populaire massage om het ziekteverzuim te verminderen. De massage werkt preventief omdat het bijzonder geschikt is om stress en tevens allerlei klachten tegen te gaan.


– Korte inleiding over de filosofie
– Theoretische achtergronden van deze techniek
– Indicaties en contra-indicaties
– Het toepassen van de techniek op het hoofd, schouders, nek, rug, armen en benen. 

Deze cursus wordt gegeven in prive vorm. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen (marieke@leffelaar.nl)

De kosten bedragen € 175,00 per persoon inclusief studiemateriaal. 

Vier kleine witte handdoeken en gemakkelijk zittende kleding.

U dient in het bezit te zijn van het diploma fysiotherapie, diploma sportmassage NESPG, NGS, ACE, ESPO of NESM, diploma massge en/of massage-technieken NESPG dat niet ouder dan vijf jaar mag zijn. Indien u kunt aantonen langer in het vakgebied werkzaam te zijn gebleven, kunnen hiervoor uitzonderingen gemaakt worden. Dit laatste geschiedt in overleg met de opleiding.

Tijdens de module vindt er toetsing van uw kennis plaats. U ontvangt indien u alle lessen heeft gevolgd en met goed gevolg de schriftelijke en eventuele praktische eindtoets heeft afgesloten, (in overleg met de docent(en)) een opleidingscertificaat. Het certificaat van deze module is vijf jaar geldig voor het vak stoelmassage zoals dat wordt gegeven voor de opleiding massage- en sporttherapeut. Mocht u zakken voor de eindtoets dan is het mogelijk om deze tijdens de eerst volgende cursus te herkansen.

X