Sinds 1972 worden onze cursisten in de geheimen van deze vorm van massage aan onze opleiding onderwezen. Wij kunnen dan ook met recht zeggen een van de eersten te zijn geweest die deze methode in Nederland introduceerden.

De cursus maakt u vertrouwd met de theorie en praktijk van de voetreflexzonemassage. Er wordt ingegaan op de betekenis van deze methode voor de individuele mens, om deze in balans te brengen, ter (algehele) stimulering of juist ter ontspanning.

Het grootste gedeelte van deze cursus bestaat uit praktijk; theoretisch komen natuurlijk ook de belangrijkste punten aan bod.

– Theoretische achtergronden van de voetreflexzonemassage
– Indicaties en contra-indicaties
– De waarde van de voetreflexzonemassage
– Ligging en locatie van de voetreflexgebieden
– Handgrepen van de voetreflexzonemassage
– Behandelplan, dosering en reacties

Deze cursus wordt gegeven in prive vorm. Bij interesse kunt u contact met ons opnemen (marieke@leffelaar.nl)

De kosten bedragen € 560,00 per persoon inclusief studiemateriaal of betaling in 3-achtereen-opvolgende termijnen van elk € 200,00.

Wit hoeslaken, een grote en twee kleinere witte handdoeken.

U dient in het bezit te zijn van het diploma fysiotherapie, het diploma sportmassage NESPG, NGS, ACE, ESPO of NESM, diploma massage en/of massage-technieken NESPG dat niet ouder dan vijf jaar mag zijn. Indien u kunt aantonen langer in het vakgebied werkzaam te zijn gebleven, kunnen hiervoor uitzonderingen gemaakt worden. Dit laatste geschiedt in overleg met de opleiding.

De studiebelasting is ongeveer 6 uur per dagdeel.

U kunt examen doen bij de NESPG. De kosten voor het theorie en praktijk examen bedragen € 125,00 per persoon.

X